Witgoedvergelijk

Witgoedvergelijk

De beste witgoedvergelijker

witgoedvergelijk

De beste witgoed vergelijker

Stille wasmachine

Een stille wasmachine wordt steeds populairder. De wasmachine maakt veel lawaai bij het wassen van kleding. Vooral in het centrifugaalproces kan de apparatuur veel draaien. Ben je van plan een wasmachine te kopen in de buurt van de slaapkamer of woonkamer? Dan wil je natuurlijk niet dat hij je slapeloos maakt, niet fatsoenlijk met je bezoekers kan praten of de tv amper hoort. Daarom is het verstandig om een ​​wasmachine te kopen die zo stil mogelijk is. Hieronder leest u over de beste stille wasmachine. 

Het geluidsniveau van wasmachines

Wanneer je een wasmachine of was-droogcombinatie in de buurt van je slaapkamer of woonkamer hebt staan, is het fijn om een ​​stille wasmachine te hebben. Het geluidsniveau van de wasmachine kan worden onderverdeeld in het geluidsniveau van de was en het geluidsniveau van het draaien. Hier worden de dB weergegeven tijdens het standaard katoenprogramma met volledige lading op 60°C en de dB tijdens het standaard katoenprogramma met volledige lading op 60°C. In beide gevallen is er sprake van een stille wasmachine, maar aangezien de wasmachine het meeste geluid maakt tijdens het wasdroogproces, is het belangrijk om vooral het geluidsniveau van het centrifugeren goed te controleren.

Geluidsniveau wassen

Zeer stil: t/m 48 dB | Stil: 49 tot 53 dB | Redelijk stil: 53 tot 58 dB | Normaal: 58 dB of meer

Geluidsniveau centrifugeren

Zeer stil: t/m 72 dB | Stil: 73 tot 75 dB | Redelijk stil: 75 tot 79 dB | Normaal 79 dB of nog meer

Tips voor een stille wasmachine

 1. Centrifugeer het wasgoed op een lagere snelheid. Hoe hoger het toerental, hoe groter de trillingen en het geluid van de wasmachine.
 2. Zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat. Controleer elke paar maanden opnieuw en corrigeer zo nodig de positie van de wasmachine. Hier, wanneer de wasmachine niet waterpas staat, zal ook het aantal trillingen toenemen. Een stille wasmachine maakt ook meer geluid.
 3. Zet de wasmachine op een goede ondergrond. Dit voorkomt dat de wasmachine gaat trillen op het oppervlak. Dit kan vervelende geluiden veroorzaken, vooral op tegels.

 

image 4 Witgoedvergelijk
 • Energieklasse A
 • Toerental 1400
 • Vulgewicht 8 kg

Ben je op zoek naar een enorm zuinige wasmachine? Dan is de Haier wasmachine HW80-B14636N de juiste keuze. Dankzij de Direct Motion Motor en een energie-efficiëntieklasse A bespaar je op energieverbruik. Deze wasmachine heeft een capaciteit van 8 kg…

429.00
Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi
 • Energieklasse A
 • Toerental 1400
 • Vulgewicht 9 kg

Met een Miele WWR 760 WPS in huis ben je verzekerd van jarenlang genieten van schone en frisse was. Wassen doet deze wasmachine snel, goed en energiezuinig. Daarbij bieden de Miele W1-machines de mogelijkheid om altijd te wassen op je eigen manier…

1,649.00
Siemens WM14N295NL iQ300 extraKlasse wasmachine
 • Energieklasse C
 • Toerental 1400
 • Vulgewicht 8 kg

De Siemens WM14N295NL wasmachine heeft 8 kg vulgewicht en 1400 toeren. Hij is heel zuinig dankzij energieklasse C. Met VarioSpeed kun je programma’s inkorten en tot wel 65% sneller wassen. Ook heeft de wasmachine een kort…

SIEMENS WM14VMH0NL
 • Energieklasse A
 • Toerental 1400
 • Vulgewicht 9 kg

Een Siemens wasmachine met een laadvermogen van 9 kilogram is vooral geschikt voor grote gezinnen, van 3 tot 5 personen. Wordt de wasmachine vaak gebruikt? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een vulgewicht…

Miele WSG 663 WCS - Wasmachine - TwinDos - NL/FR
 • Energieklasse A
 • Toerental 1400
 • Vulgewicht 9 kg

Op zoek naar een wasmachine met een ruim laadvermogen? Dan is de Miele WSG 663 WCS ideaal voor jou. Het toerental van 1400 zorgt ervoor dat je was aardig droog uit de wasmachine komt. Wil je een keer een wasje…

1,278.99
Energieklasse

Merk

Product type

Toerental

Vulgewicht

1: Beste stille wasmachine (67 dB):

Haier HW80-B14636N

De Haier HW80-B1436N staat absoluut op nummer 1 van een de stilste wasmachines met een geluid van 67 dB tijdens het centrifugeren. Buiten dat deze wasmachine 1 van de stillste wasmachines is is het ook nog eens een zuinige wasmachine met in de (nieuwe) energieklasse A. Het vulgewicht van deze wasmachine is geschikt voor een gezin van 4 personen door de ruimte trommel van 8 kilogram. 

Voordelen

 • Door de koolborstelloze Direct Motion motor was je extra stil met een geluidsniveau van slechts 67 decibel tijdens het centrifugeren.
 • Zeer zuinige wasmachine met energieklasse A.
 • Wast relatief stil met een geluidsniveau van slechts 67 decibel tijdens het centrifugeren.

Nadelen

 • De bouwkwaliteit van deze wasmachine is basisklasse.
Energieklasse

Merk

Product type

Toerental

Vulgewicht

2: Beste stille wasmachine (68 dB): Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 &  TwinDos

De Miele WWR 760 WPS is op plek 2 gezet met een stilheid van 68 dB. Dit is 1 dB hoger dan de nummer 1 en het verschil is niet te horen. Deze Miele is ook in de top gezet omdat deze machine stil is en van top klasse. Miele staat al tientallen jaren bekend om de zeer hoge kwaliteit die dit merk te bieden heeft.

De Miele WWR 760

Door de Miele WWR 760 WPS te gebruiken, kun je jarenlang genieten van schone en frisse kleding. Deze wasmachine wast snel, goed en bespaart stroom. Daarnaast biedt de Miele W1 wasmachine ook de mogelijkheid om altijd op je eigen manier te wassen: in elk programma kies je zelf de temperatuur en het centrifugetoerental via het toegankelijke touchscreen. Met extra innovaties zoals automatisch doseren en PowerWash 2.0 reinig je elke wasbeurt op de manier die bij jou past. Buiten de goede wasresultaten is dit ook een hele stille wasmachine waardoor je wel je rust in je woning kan behouden.

Automatisch doseren met TwinDos

Een wasmachine die zelf wasmiddel doseert, hoe werkt het en welk effect heeft het voor jou? Onderin de wasmachine bevinden zich twee grote dozen met vloeibaar wasmiddel. Nadat je het wasgoed in de machine hebt gedaan en het programma hebt ingesteld, geef je aan hoe vuil het wasgoed is (licht-normaal-dik) en of het wit of gekleurd is. De machine weegt de kleding op basis van al deze factoren en bepaalt de hoeveelheid en samenstelling van het wasmiddel. Het resultaat: volledig schone en frisse kleding.

Energielabel bericht 4

Voordelen

 • TwinDos doseert je wasmiddel automatisch, waardoor je wasgoed langer mooi blijft.
 • Je bespaart met PowerWash 2.0 water en energie, doordat de wasmachine van bovenaf water over je wasgoed sproeit.
 • [email protected] zorgt ervoor dat jij je wasmachine op afstand bedient met je smartphone of tablet.

Nadelen

 • De wasmachine beschikt niet over trommelverlichting voor extra overzicht in het donker.
Energieklasse

Product type

Toerental

Vulgewicht

3: Beste stille wasmachine (72 dB): Siemens WM14N295NL

Het laadvermogen van de Siemens WM14N295NL wasmachine is 8 kg en het toerental is 1400 rpm. Door energieklasse C is dit zeer zuinig. Met VarioSpeed ​​verkort u het programma en verhoogt u de wassnelheid met 65%. De wasmachine heeft ook een kort programma van 15 minuten waarmee je snel een kleine hoeveelheid wasgoed kunt wassen. De golftrommel behandelt je kleding voorzichtig en is ontworpen om de beste wasverzorging te bieden.

Siemens iSensoric wasmachine met VarioSpeed


De buiten- en impregnatieprocedures zijn ontworpen voor hightech waterdichte stoffen. Slimme rotatie-instellingen en geoptimaliseerde temperatuurinstellingen zorgen voor zacht wassen en beschermen de gevoelige waterdichte coating. In combinatie met de dipmodus is dit programma zeer geschikt voor sport- en outdoorkleding in elk klimaat.

Bescherming tegen waterschade

Het aquaStop-systeem beschermt uw apparatuur gedurende de hele levenscyclus tegen verschillende soorten waterschade, zoals lekkage en overstromingen.

LED-schermen in uw wasmachine

Moderne LED-schermen geven alle relevante informatie, zoals de resterende tijd, overzichtelijk weer en zijn eenvoudig te bedienen dankzij het touchscreen. Alle opties zijn eenvoudig te kiezen en duidelijk herkenbaar.

Wave trommel

De innovatieve structuur van WaveTrommel zorgt voor een effectieve en zachte behandeling van kleding. Dit komt omdat de golfvorm en asymmetrische spoelarm van WaveTrommel uniek zijn onder vergelijkbare producten.

Voordelen

 • Met energieklasse C is dit een zeer energiezuinige wasmachine.
 • Met een 8 kilogram trommelinhoud is dit een hoog vulgewicht, hierdoor kun je meer wasgoed in één keer wassen.
 • Met 1400 toeren is dit een relatief hoog toerental, hierdoor komt je wasgoed droger uit de trommel.
 • Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is met 72 dB stil.

Nadelen

 • Geen
Energieklasse

Merk

Product type

Toerental

Vulgewicht

4: Beste stille wasmachine ( 70 dB): Siemens WM14VMH0NL

Een Siemenswasmachine met een laadvermogen van 9 kg is bijzonder geschikt voor grote gezinnen van 3 tot 5 personen. Wordt de wasmachine vaak gebruikt? Dan kunt u het beste kiezen voor een wasmachine met een vulgewicht van 10 kg. Ook voor grote gezinnen of gezinnen met 4 of meer personen raden wij een groot laadvermogen van 10 kg aan. 

1400 toeren wasmachine

Kies je voor een wasmachine met 1400 toeren, dan is het wasgoed dat uit de trommel komt relatief droog, met een restpercentage van ongeveer 50%. In vergelijking met een wasmachine met 1600 toeren is het restvochtpercentage hoger en het restvochtpercentage van het wasgoed ongeveer 44%. Dit betekent dat als je kleding centrifugeert op 1400 tpm, de droogtijd langer zal zijn dan centrifugeren op 1600 tpm. Als je het niet erg vindt, dan is de Siemens WM14VMH01L wasmachine een goede keuze.

Voordelen

 • Met de Home Connect app bedien jij je wasmachine waar en wanneer je wilt met je smartphone.
 • Je wast met SpeedPerfect tot 65% sneller met hetzelfde wasresultaat.
 • Zeer zuinige wasmachine met energieklasse A.

Nadelen

 • Beschikt niet over intelligentDosing om je wasmiddel en wasverzachter automatisch te doseren.
Energieklasse

Merk

Product type

Toerental

Vulgewicht

5: Beste stille wasmachine (68 dB) : Miele WSG 663 WCS TwinDos

Op zoek naar een wasmachine met een groot laadvermogen? Dan is Miele WSG 663 WCS uw ideale keuze. De snelheid van 1400 kan ervoor zorgen dat de kleding die uit de wasmachine wordt gehaald behoorlijk droog is.

Wassen zonder volle trommel

Wil je wassen als de trommel niet helemaal gevuld is? Voor Miele WSG 663 WCS is dit geen probleem. Met de beladingssensor kan de wasmachine de volheid van de trommel meten en het watervolume en het wasprogramma dienovereenkomstig aanpassen. Verkort het wasprogramma

Snel wasprogramma

De tijd dringt, snel kleding wassen? Kies een kort wasprogramma. Met de verkorte wasprogramma-optie verkort je de meeste wasprogramma’s met één druk op de knop. Als je kleding hebt die even opgefrist moet worden, kun je ook kiezen voor een opfrisprogramma. Later beginnen met wassen is geen probleem: gebruik de uitgestelde startfunctie om aan te geven wanneer je het programma moet starten.

1545133 Witgoedvergelijk

Voordelen

 • i-DOS doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch, waardoor je wasgoed langer mooi blijft.
 • De ActiveWater beladingssensor past het waterverbruik aan op de hoeveelheid wasgoed.
 • Wast relatief stil met een geluidsniveau van slechts 72 decibel tijdens het centrifugeren.

Nadelen

 • De wasmachine is niet via een app te bedienen.
 • Heeft geen AllergyPlus programma om allergenen, zoals dierenharen en pollen, uit je was te verwijderen.

Hoe hard is een decibel precies? 

Het is gemakkelijk te zeggen dat een stille wasmachine 70 dB is, maar veel mensen hebben geen goed beeld bij hoe hard een decibel precies is. Daarom hebben wij deze tabel gemaakt zodat het duidelijk is hoe stil een stille wasmachine precies is. 

DECIBELGELUIDVOORBEELD
10 dBBijna niet te horenBlaadje dat van de boom valt
20 dBHoorbaarRuisen van bladeren op de grond of aan de boom
30 dBErg stilMensen die fluisteren
40 dB Tv die zachtjes aanstaat
50 dBBeperkt geluidLangsrijdende auto
55 dB Koffieapparaat die bezig is
60 dBHoorbaarGeluid van een stem of een van een apparaat
70 dB Stofzuiger die aanstaat
75 dBConstant geluidVol klaslokaal of restaurant
80 dBHinderlijkWakker die afgaat, deurbel
85 dBLuidZagen, mixer
90 dBZeer hinderlijkGeschreeuw, gejuich of gegil
95 dBLawaaiDrilboor in beton
100 dBZeer luidCompressor die instaat
105 dBNog luider 
110 dB Kettingzaag
120 dB Ambulance
130 dB Onweer van dichtbij
140 dBPijngrens 
150 dBPermanente gehoorschadeVuurwerk dichtbij
stille wasmachine
stille wasmachine kopen
aeg wasmachine 1600 toeren
wasmachine
Vergelijk Producten