Witgoedvergelijk

Witgoedvergelijk

De beste witgoedvergelijker

witgoedvergelijk

De beste witgoed vergelijker

Droger droogt niet goed

Als je een droger koopt vind je waarschijnlijk maar 1 ding echt belangrijk: Een droge was. Het komt soms voor dat de droger toch niet (meer) goed droogt. Wat doe je als je droger niet meer goed droogt? In dit artikel geven we een aantal tips om dit probleem te verhelpen.

tips wasmachine kopen

Tip 1: Kies het juiste programma voor het wasgoed

Selecteer het juiste programma voor het type wasgoed om de beste droogresultaten te krijgen. Scheid katoenen en synthetische kleding altijd. De vezels van deze stoffen zijn heel verschillend, dus hun droogtijd is ook anders. Ook de hoeveelheid wasgoed die je in de droger doet is van belang. Wilt u weten welk programma de maximale belasting heeft, raadpleeg dan de handleiding van de droger.

Als je droger niet goed droogt kan de oorzaak dus zijn dat je de droger simpelweg niet goed gebruikt. Het is fijn als dit de oorzaak is omdat er niets mis is met de wasdroger zelf.

programma kiezen als je droger niet goed droogt

Tip 2: Maak ALTIJD het filter schoon

Reinig de condensor en het filter regelmatig. Een vuile of verstopte condensor zorgt ervoor dat de droger geen vocht meer opneemt uit de warme lucht. Daardoor kan de wasdroger niet optimaal je kleding drogen.

 Een verstopt pluizenfilter kan ook leiden tot slechte droogresultaten omdat de lucht niet vrij door het filter kan stromen. Door regelmatig de condensor en filter schoon te maken, zorg je ervoor dat je kleding (weer) goed droog is.

filter schoonmaken droger droogt niet goed

Tip 3: Reinig de vochtigheidssensor van de wasdroger

In de trommel van de droger zit een sensor die de luchtvochtigheid kan meten. De locatie van deze sensor verschilt per model. Tijdens het wasproces kunnen wasmiddel- en wasverzachterresten zich ophopen op de sensor. Als gevolg hiervan waren zijn metingen niet erg nauwkeurig en stopt het wasprogramma voortijdig. U kunt dit probleem oplossen door de sensor maandelijks schoon te maken met een vochtige doek.

Raadpleeg de handleiding van uw droger voor de exacte locatie van de sensor.

binnenkant wasdroger

Tip 4: Je stopt teveel wasgoed in droger

Je droger kan ook niet goed drogen als de droger te vol zit. Bekijk altijd hoeveel kilo er in de droger mag (dit verschilt per programma) Het gewicht wat op de machine staat is gebaseerd op droog wasgoed. Het water die in de kleding zit moet je dus niet meerekenen met het gewicht.

Het wordt aanbevolen om ten minste 10% van de droogtrommel inactief te houden. Hoe voller de trommel, hoe slechter het effect van hete lucht die door de kleding blaast. Zoals je je kunt voorstellen, zal de kleding in dit geval langzamer drogen, dus het is niet erg goed.

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je droger kapot is. Een droger gaat gemiddeld 12-15 jaar mee. Als je een droger hebt die ouder is dan 12 jaar raden wij aan om te overwegen om een nieuwe droger te kopen. Een nieuwe droger is een stuk beter voor de kleding en verbruikt veel minder energie. Bekijk het artikel: beste wasdroger van 2021 voor de beste wasdrogers. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijk Producten