Witgoedvergelijk

Witgoedvergelijk

De beste witgoedvergelijker

witgoedvergelijk

De beste witgoed vergelijker

Energiezuinige wasmachine

20000154237 Witgoedvergelijk

Met energiezuinige wasmachines kunt u flink besparen op uw elektriciteitsrekening. Tijdens de levensduur van de wasmachine kan het verschil in energiekosten oplopen tot honderden euro’s. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens erg milieuvriendelijk. De wasmachines die tegenwoordig verkocht worden hebben minimaal één energielabel A, maar een wasmachine is pas milieuvriendelijk met energielabel A+++. Energielabels A en A+++ hebben ook aanzienlijke verschillen in energieverbruik. Naast energielabels is ook de fabricagekwaliteit belangrijk voor de bescherming van het milieu: hoe langer de levensduur van de wasmachine, hoe beter. Omdat energielabels voor veel mensen van weinig betekenis zijn, leek het ons handig om het even kort uit te leggen. Zo begrijp je als consument de situatie volledig voordat je een energiezuinige wasmachine aanschaft. De letters op het etiket geven de energie-efficiëntieklasse van de wasmachine aan. De beste energiezuinige wasmachines hebben een A+++ energielabel, dit is het hoogste energieniveau.

Op het energielabel staat ook het jaarlijkse energieverbruik in kilowattuur, het jaarlijkse waterverbruik in liters, de capaciteit in kilogrammen en de graad van het centrifugeresultaat. Energieniveau A lijkt bijvoorbeeld hoog, maar dit is het laagste niveau dat momenteel te koop is. Daarnaast zijn er meer energiebesparingsniveau om uit te kiezen, namelijk: A+++ 10%, 20%, 30%, 40%, 50% of zelfs 65%. Dit zijn geen officiële categorieën, maar ze zijn zuiniger. Hoe hoger het percentage, hoe lager het energieverbruik. Het percentage geeft het besparingspercentage weer ten opzichte van het A+++ label.

Wat kost een energiezuinige wasmachine? Een kleine rekensom die u een indruk geeft: in vergelijking met A+++ kan A+++-65% per jaar 17,48 euro aan energie en 14,69 euro aan water besparen. Over de levensduur van de wasmachine is dit 386 euro. Rekening houdend met de levensduur van 12 jaar en het vulgewicht van 8 kg. Als het verschil in energielabels groter is omdat je een oude (gebruikte) wasmachine hebt, kan dit soms meer dan 100 euro per jaar schelen en dus 1000 euro besparen tijdens de levensduur van de wasmachine. Daarom zijn energiezuinige wasmachines zeker het overwegen waard.

image 5 Witgoedvergelijk
 • Energieklasse C
 • Toerental 1600
 • Vulgewicht 8 kg

Dankzij ProSense technologie worden de wastijd en het water- en energieverbruik automatisch aangepast aan de hoeveelheid wasgoed. Je kleding wordt niet alleen stralend schoon maar blijft bovendien langer mooi. Kleding wordt niet langer gewassen dan nodig…

1558445 Witgoedvergelijk
 • Energieklasse A
 • Toerental 1600
 • Vulgewicht 8 kg

Je wast het wasgoed voor 3 of 4 personen energiezuinig en stil met de Haier HW80-B16636N. Dankzij de Direct Motion motor heb je minder last van trillingen en geluid. Zo draai je met een geluidsniveau van slechts 70 decibel gerust een was in je studio of naast je werk kamer…

DIVg Witgoedvergelijk
 • Energieklasse A
 • Toerental 1400
 • Vulgewicht 9 kg

De LG F4V909P2E wasmachine is een wasmachine voorlader met energieklasse A voor 1 tot 9 kg wasgoed. Met een vulgewicht van 9 kg is deze LG ideaal geschikt voor een groot huishouden van 5 of meer personen. Deze LG wasmachine heeft een maximale centrifugesnelheid van 1400 toeren/minuut…

1592896 Witgoedvergelijk
 • Energieklasse A
 • Toerental 1400
 • Vulgewicht 9 kg

De Siemens WM14VMH5NL is een ruime, energiezuinige wasmachine met iSensoric sensoren. Je hebt met een vulgewicht van 9 kilogram genoeg plek voor de was van een gezin met 3 kinderen of meer. Met de draaiknop kies je uit 14 wasprogramma’s voor bijvoorbeeld…

1,042.00
637311071547688768 Witgoedvergelijk
 • Energieklasse A
 • Toerental 1600
 • Vulgewicht 9 kg

De Bosch WAXH2M70NL (serie 8) is een stille wasmachine dankzij de koolborstelloze EcoSilence Drive motor. Je zet deze dus gerust vlakbij je woon- of slaapkamer. De wasmachine is geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer…

Waar word naar gekeken bij het kiezen van energiezuinige wasmachines

Hiervoor hebben we niet alleen energielabels vergeleken, maar ook andere regelgeving die van invloed is op energieverbruik en ecologische voetafdruk. Laten we even kort uitleggen waar we op moeten letten bij het kiezen van de beste energiezuinige wasmachine:

1
Centrifugeresultaat
Hoe beter het uitdrogingseffect, hoe droger de kleding uit de wasmachine komt. Wassen kost minder tijd in de droger, de echte energieverbruiker in huis. Dit kan flink wat energie besparen.
2
Beschikbare wasprogramma's en specificaties
De beste energiezuinige wasmachines hebben ook een kort, milieuvriendelijk en koud programma voor kleine en snelle wasbeurten. Daarnaast kunnen bepaalde specificaties zorgen voor efficiënter wassen van kleding, met kortere wastijden en lagere temperaturen.
3
Energielabel
Dit is het belangrijkste bij het kopen van de beste energiezuinige wasmachine. Het geeft informatie over het energie- en waterverbruik per wasbeurt en per jaar.
4
Vulgewicht
In eerste instantie lijkt dit misschien niet belangrijk voor de energierekening, maar als je meer in één keer wast, gebruik je de wasmachine minder vaak per jaar. Het vulgewicht is dus erg belangrijk, zeker voor gezinnen met meer dan 2 personen.
5
Bouwkwaliteit
Hoe beter het uitdrogingseffect, hoe droger de kleding uit de wasmachine komt. Wassen kost minder tijd in de droger, de echte energieverbruiker in huis. Dit kan flink wat energie besparen.

Zo energiezuinig mogelijk wassen

Een energiezuinige of milieuvriendelijke wasmachine kopen is de eerste stap, maar de tweede stap is het energiezuinig gebruiken van de wasmachine. Wat kun je nog meer doen om zo energiezuinig mogelijk te wassen? We hebben veel makkelijk toe te passen tips voor je verzameld: 

1
Lage temperaturen
Let op de wastemperatuur, hoe lager de temperatuur, hoe minder energie er wordt verbruikt. Een wasbeurt op 5 graden is 30 cent goedkoper dan een wasbeurt op 90 graden. Zorg ervoor dat u een reinigingsmiddel gebruikt dat geschikt is voor lage temperaturen! 
2
Laad de wasmachine correct
Vermijd het gebruik van een wasmachine die halfvol is. Door de wasmachine vol te laden, verbruik je geen onnodige energie. Let op: Te vol wasmachine leidt tot een slecht waseffect en 10% van de wastrommel blijft achter. Als er een beladingssensor op de wasmachine is geïnstalleerd, compenseert de wasmachine de niet volle trommel gedeeltelijk. Probeer zo efficiënt mogelijk schoon te maken, dit zie je zeker terug op je energierekening. 
3
Let op je programmakeuze
Als u een ecologisch model gebruikt in plaats van standaardprocedures, vermindert u ook uw jaarlijkse energieverbruik aanzienlijk. U bespaart 6 cent per wasbeurt en 13 euro per jaar. Deze stand duurt vaak langer vanwege het lagere toerental en de temperatuur. Het is ook handig om te begrijpen: een korter wasprogramma verbruikt meer energie. De resultaten moeten immers in kortere tijd worden behaald. Probeer deze stand dus te vermijden.
5
Centrifugeer de kleding hoog
Hierdoor komt de wasdroger uit de wasmachine en doet de wasdroger minder werk. Wasdrogers verbruiken bijna altijd meer energie dan wasmachines, zeker als je een nieuwe energiezuinige wasmachine hebt. Hang jij je kleding aan het droogrek? Nog beter! Minder energieverbruik. Je hoeft hiervoor het aantal omwentelingen niet te verhogen, want kleding die kreukels aan de lijn vermindert is gunstig. 

Waar moet op gelet worden bij het kopen van een energiezuinige wasmachine?

Er zijn veel soorten en maten energiezuinige wasmachines om uit te kiezen. Wanneer je kiest voor een energiezuinige wasmachine kun je al enkele wasmachines uitsluiten, maar er zijn nog een groot aantal wasmachines. Als u geen expert op dit gebied bent, is het moeilijk om te weten waar u op moet letten. U koopt al jaren een wasmachine, dus u wilt er zeker van zijn dat u naast energiebesparing ook een geschikt en gebruiksvriendelijk model kunt kiezen. Kenmerken van de wasmachine waar u zich op kunt richten zijn bijvoorbeeld: vulgewicht, energieverbruik, gebruiksgemak, wasvoorkeuren, waskwaliteit, bouwkwaliteit, wasprocedures en eventuele geluidsniveaus, en zelfs merkspecifieke extra’s. U zal een dieper begrip krijgen van de verschillende onderdelen en we zullen u meenemen om te begrijpen waar u zich op kunt concentreren.

1
Vulgewicht
Het vulgewicht is 7-9 kg. Een gezin van 1-2 personen heeft een vulgewicht van 7 kg nodig en een vulgewicht van 8 kg is geschikt voor 3-4 personen.Heeft u een gezin met meer dan 5 personen, dan is een vulgewicht van 9 kg geschikt. Overmatige belading leidt tot onnodig lege wastrommels, als er geen beladingssensor is, leidt dit tot verspilling van energie en water. Een te klein vulgewicht leidt tot onnodige wastijden, wat ook leidt tot verspilling van water en energie en ontevredenheid bij de gebruiker. Deze richtlijnen kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste formaat, maar je kunt er altijd van afwijken.
2
Energieklasse
Het energieniveau van energiezuinige wasmachines varieert van A+++-30% tot A+++-65% en onder het nieuwe energielabel van A tot C. Ook qua verbruik verschillen deze energiebesparende modellen sterk. Op deze manier kan het tientallen dollars besparen en kan het meer van de levensduur van de wasmachine zelf besparen. De aanschafkosten van een energiezuinige wasmachine zijn meestal hoger, maar het geld is het zeker waard.
3
Wasvoorkeuren
Wasmachines kunnen functies hebben die ervoor zorgen dat aan specifieke wasvoorkeuren wordt voldaan, zoals delicate stoffen, gevoelige huid, sportkleding, ultrasnel (<60 minuten), zuinig water en energie en minder slijtage. Als u geïnteresseerd bent in een van deze wasvoorkeuren, selecteert u deze tijdens het zoeken.
4
Bouwkwaliteit
De categorie architectuur is onderverdeeld in drie categorieën: basiscategorie, middencategorie en topcategorie. Het hangt af van het bestaan ​​van meerdere specificaties: geëmailleerd metalen omhulsel, roestvrijstalen trommel, roestvrijstalen emmer, borstelloze motor, balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, 3 soorten waterdichte bescherming en trommelreiniging. Hoe meer deze specificaties, hoe beter de bouwkwaliteit. Onder de 50% van de specificaties is de bouwkwaliteit basic, de middenklasse heeft 50% tot 70% van de specificaties en de top heeft minimaal 70% van de specificaties. We raden een hoogwaardige bouwkwaliteit aan omdat deze energiezuiniger, duurzamer en langer meegaat. Zo kun je langer genieten. Energiebesparende wasmachines hebben meestal een gemiddelde of eersteklas fabricagekwaliteit. Hoe hoger de bouwkwaliteit, hoe hoger de aanschafprijs. Dit is echter ook afhankelijk van andere factoren, zoals energielabels en andere specificaties. Bovendien, wanneer de wasmachine voor een langere periode wordt gebruikt, verdien je deze zeker terug. Het is dus zeker de moeite waard om voor topklasse te kiezen.
5
Gebruiksgemak
Het hangt af van het bestaan ​​van verschillende specificaties, zoals: resttijdaanduiding, uitgestelde startknop, mogelijkheid om tegelijk wasgoed toe te voegen, beladingssensor, bediening via app of informatie over het wasproces, automatische wasmiddeldosering, stoom en anti- kreukfunctie, zelfreinigende wasmiddellade, wasbeschermingstrommel, trommelverlichting en automatische uitschakeling. Elk model heeft een andere combinatie van specificaties, afhankelijk van uw situatie kiest u wel of niet voor deze gemakken.
6
Waskwaliteit
De waskwaliteit kan worden onderverdeeld in elementair, gemiddeld en topniveau. De kwaliteit is afhankelijk van het bestaan ​​van de volgende items: wasresultaat A, automatische wasmiddeldosering, beladingssensor, stoomfunctie, extra spoelfunctie, wasbeschermingstrommel, zelfreinigende wasmiddellade en trommelreiniging. Als een wasmachine met 1400 tpm minimaal 705 eigenschappen heeft, is de waskwaliteit prima. Als de wasmachine 50% tot 70% eigenschappen heeft, dan is het een model uit de middenklasse. De eigenschappen van het basisklassemodel zijn minder dan de helft zoals vermeld. Elke klas heeft een wasmachine van 1400 toeren per minuut. We raden aan om medium of top waskwaliteit te kiezen.
7
Wasprogramma's
Vrijwel alle wasmachines hebben standaard wasprogramma's, zoals korte programma's of ecologische programma's. Daarnaast zijn er programma's voor specifieke toepassingen, kleding, kledingsoorten of stofsoorten: ultrakort, impregnatie en vlekken, allergieën, jeans, sportkleding, outdoorkleding, sportschoenen, zijde, dons, overhemden, babykleding, donkere kleuren Kleding, gemengde kleding, beddengoed en gordijnen.
8
Merkspecifieke functies
De wasmachine heeft ook de functie van een bepaald merk. Deze functies verschillen per merk en model. Dit zijn over het algemeen functies die het gebruiksgemak van de wasmachine vergroten. Denk aan AEG's ProSteam om kreuken te voorkomen, AEG's AutoDose of Bosch en Siemens' i-DOS doseren automatisch wasmiddel en Samsung's QuickDrive voor snel en zuinig wassen.
9
Geluidsniveau & prijs
Het geluidsniveau van de wasmachine wordt uitgedrukt in decibel. Het gemiddelde geluidsniveau is 74 tot 76 dB. Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van 73 decibel of lager, terwijl een luidruchtige wasmachine een geluidsniveau heeft van 78 decibel of hoger. De meeste wasmachines hebben "standaard" of "stille" geluidsniveaus. Als de wasmachine naast de slaapkamer of kinderkamer wordt geplaatst, is de stille wasmachine geen extra luxe. De prijs van energiezuinige wasmachines varieert van 400 euro tot 1500 euro. Hoe is de wasmachine geslaagd. De prijs is natuurlijk afhankelijk van veel factoren, waaronder energieniveau en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Maar ook extra features die het gebruiksgemak vergroten, spelen een rol en verhogen de aanschafprijs.
oud-en-nieuw-energielabel

Nieuw energielabel in 2021 voor witgoed

Nieuw energielabel in 2021 voor witgoed Vanaf 1 maart 2021 krijgen tv’s, wasmachines, drogers, vaatwassers, koelkasten en vriezers nieuwe energielabels. De energie-efficiëntieklasse van het nieuwe label loopt van G tot A, waarbij A de meest energiezuinige is. Hieronder leggen we uit waarom er een nieuw label nodig is, hoe het nieuwe energielabel eruitziet en hoe …...

Meer informatie

Stille wasmachine

Stille wasmachine Een stille wasmachine wordt steeds populairder. De wasmachine maakt veel lawaai bij het wassen van kleding. Vooral in het centrifugaalproces kan de apparatuur veel draaien. Ben je van plan een wasmachine te kopen in de buurt van de slaapkamer of woonkamer? Dan wil je natuurlijk niet dat hij je slapeloos maakt, niet fatsoenlijk …...

Meer informatie
1547924 Witgoedvergelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijk Producten