Witgoedvergelijk

Witgoedvergelijk

De beste witgoedvergelijker

witgoedvergelijk

De beste witgoed vergelijker

i-Dos, wat is het en wat doet het?

Wilt u meer weten over de i-Dos functie? Dan bent u bij witgoedvergelijk.nl op de juiste plek.

Wat is i-Dos?

De Bosch i-Dos wasmachine voegt automatisch een passende hoeveelheid wasmiddel toe. De sensor weegt de hoeveelheid wasgoed en meet de mate van vervuiling van het wasgoed. Je kunt de wasmiddellade in één keer vullen met wasmiddel en wasverzachter en ongeveer 20 keer wassen. Was je zwarte kleding meestal met wasmiddel en wil je in kleur wassen? U kunt handmatig doseren in de groef aan de linkerkant van het ventiel.

i dos bosch 2 Witgoedvergelijk

i-Dos: voordelen

De grootste voordelen van het automatisch doseren zijn grofweg in drie groepen in te delen gemak, resultaat en besparen. U gaat namelijk op alles wat de wasmachine verbruikt besparen. Als we beginnen met de categorie gemak. Dan is het eerste voordeel het is zorgeloos. Je hebt altijd de garantie van een perfecte dosering. Handmatig correct doseren is vrij complex en dat is op zich ook wel logisch, want je moet met veel dingen rekening houden. Te beginnen met het vulgewicht. Een volle wastrommel heeft veel meer wasmiddel nodig dan een klein wasje bij i-Dos weet de machine hoeveel er in de trommel zit en stelt daar, op de millimeter nauwkeurig, de dosering op af. De vuilgraad van de kleding is ook belangrijk voor de juiste dosering, meer vervuiling is meer wasmiddel. Middels slimme sensoren wordt de vuilgraad van het water exact gemeten. En indien noodzakelijk zal tijdens het programma extra dosering plaatsvinden. Voor de waterhardheid geldt ook harder water is meer dosering ook. Ook dit gaat automatisch de concentratiegraad van het wasmiddel hoef maar één keer in te geven in de machine en daarbij hou je rekening met de waterhardheid. Dus een keer ingeven en daarna altijd automatisch. Het volgende gemak is de snelle bediening, doordat de dosering automatisch gaat hoef je minder handeling uitvoeren en kan je direct beginnen met wassen. Wat erg handig is, is dat een manier van doseren automatisch per wasprogramma onthouden wordt. En als je wil zien hoe dit werkt, bekijk dan het artikel over i-Dos per programma. Automatisch doseren betekent ook in één keer de hele fles legen in de doseer laden, niet meer bij elk wasje de dop er af draaien, met i-Dos geen geknoei meer, schone handen en een schone fles.

Nu komen we bij de kernwaarden van de wasmachine: het resultaat en die moet natuurlijk fantastisch zijn en met i-Dos ben je altijd verzekerd van de juiste dosering en heb je een perfect wasresultaat. Vergeet niet dat je ook wasverzachter automatisch kan doseren en is die dosering afgestemd op de belading, dan heb je altijd een constante zachtheid en geur. Ook geldt dit voor de wasmachine zelf, bij verkeerde dosering kunnen er na verloop van tijd nare geuren ontstaan en bij een optimale dosering blijft je machine veel frisser. 

Startpagina idos bosch bericht

U gaat besparen door een perfecte dosering gaan we op werkelijk alles wat aan wasmachine verbruikt besparen. Maar laten we beginnen met wasmiddel en wasverzachter uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% teveel doseert en als we kijken hoeveel te veel dan is dat gemiddeld, maar liefst 38%. Zo heeft u de eerste besparing binnen door gewoon 38% minder uit te geven aan wasmiddel en wasverzachter. Die iets hogere aanschafprijs van i-Dos verdien je zo in een paar jaar gemakkelijk terug, maar u gaat nog veel meer besparen en dat heeft allemaal te maken met de gevolgen van de overdosering. Bij teveel wasmiddel ontstaat er overmatige schuimvorming en hier zal elke wasmachine direct op reageren om te voorkomen dat aan het eind van het programma de kleding vol zit met zeepresten. Wasmachine doen dit door extra spoelbeurten in te passen op deze manier word de hoeveelheid zeep weer tot normale proporties teruggebracht en kan de machine weer verder gaan met het wasprogramma. Die extra spoelbeurten kosten behoorlijk veel water, met i-Dos bespaart u maar liefst 10 liter water per wasbeurt. Maar er is meer, die extra kosten tijd u gaat dus tijd besparen bij een overdosering van 38% schakelt een wasmachine twee extra spoelbeurt in. Een spoelbeurt duurt 15 minuten en dat betekent dat we met i-Dos 30 minuten aan tijd kunnen besparen. Vaak is tijd een belangrijke factor in het kopen van een nieuwe wasmachine, in praktijk is een wasmachine die automatiseert dus altijd sneller. U kunt het snelheid op het energielabel bekijken of op het display, maar vergeet niet dat deze waarde altijd uitgaan van een perfecte dosering. En een wasmachine zonder doseersysteem krijgt in de praktijk in 90% van de gevallen een overdosering en zal dus flink vertraging oplopen. Daarnaast is dit ook voordelig voor het milieu, minder afvalwater en zeepresten in het riool is natuurlijk altijd positief. Om het plaatje helemaal compleet te maken bespaart u ook op elektriciteit en onderhoud. Dit simpelweg omdat de wasmachine minder draaiuren hoeft te maken en zo ziet u automatisch doseren bespaart op alles wat een wasmachine verbruikt. 

De doseerlade

Er zijn twee doseerlade de instapversie en de versie waar je kan kiezen of je een of twee wasmiddelen automatisch wil doseren. Bijna alle i-Dos machines zijn voorzien van de luxere keuze versie en op dit moment zijn alle i-Dos modellen in de homeprofessional, de serie 8, IQ 8 en 700 voorzien van deze luxere versie. Dit geld ook voor de i-Dos modellen in de serie 6 en IQ500 die dan weer voorzien zijn het touch display. De i-Dos modellen in de serie met een basis display zijn daarentegen voorzien van een instap doseer laden.

Reservoirs bosch idos 1 Witgoedvergelijk

Verschillen in doseerlade

Beide hebben twee automatische doseerreservoirs waarin de machine op de milliliter nauwkeurig doseert. Hier zit een belangrijk verschil, de linker bak kan bij de instapversie alleen wasverzachter doseren, terwijl de luxere versie zowel wasmiddel als wasverzachter kan doseren. Verder is de rechter lade bij beide bedoelt voor het hoofdwasmiddel. Nog een verschil is de mogelijkheid om de reservoirs te reinigen. Bij de instapversie moet de hele bovenkant gedemonteerd worden, terwijl bij de keuze versie dit een eenvoudig motorgedeelte heeft die er makkelijk uit kan

Vul het een keer…

…De rest wordt gedaan door i-DOS. Naar onze mening richt perfect wassen zich op mooie objecten en omgevingen, te beginnen met automatisch meten. Bekijk de productvideo om alles te weten te komen over de revolutionaire i-DOS-technologie.

ico wasgoed Witgoedvergelijk

De sensor weegt de hoeveelheid wasgoed

ico geen waterverspilling Witgoedvergelijk

De was wordt zeer schoon zonder een druppel water te verspillen

ico auto Witgoedvergelijk

Stoftype automatisch scannen programma

ico vervuilingsgraad Witgoedvergelijk

De mate van vervuiling wordt bepaald door de hoeveelheid spoelwater

ico hardheid Witgoedvergelijk

Meet de waterhardheid en de wasmiddelconcentratie

ico optimale hoeveelheid Witgoedvergelijk

i-DOS voegt de beste hoeveelheid wasmiddel toe voor elke wasbeurt

Bekijk de Bosch i-DOS modellen

Vergelijk Producten