Witgoedvergelijk

Witgoedvergelijk

De beste witgoedvergelijker

witgoedvergelijk

De beste witgoed vergelijker

Wasdroger schoonmaken, tips en trics

Het is heel belangrijk om je wasdroger regelmatig schoon te maken. De wasdroger schoonmaken zorgt voor een langere levensduur van de machine en voorkomt gevaarlijke situaties. In dit artikel staan alle elementen beschreven van een wasdroger en hoe je deze elementen moet schoonmaken. 

wasdroger schoonmaken tips en trics

Vochtsensor van de wasdroger schoonmaken

Vergeet ook niet de vochtigheidssensor schoon te maken. De sensor zit in de trommel en wordt gebruikt om te detecteren of het wasgoed droog is. Als de sensor vuil is, zal de droger niet goed werken. U kunt een vochtige doek gebruiken om de sensor schoon te maken. Kun je de sensor niet vinden? Lees dan de instructies in de handleiding van de droger.

Pluizenfilter 

De pluisjes die uit de kleding komen, worden opgevangen in de deur en het filter bij de deur. Reinig deze pluizenfilters na elke droging. Dit voorkomt langere droogtijden en een hoger energieverbruik, tot wel 40%. Bovendien kunnen pluisjes die de binnenkant van de droger binnendringen, de droger beschadigen.

Als er pluisjes op de hete delen zitten, kan dit zelfs brand veroorzaken. Je kunt het pluisfilter handmatig schoonmaken, maar het werkt het beste als je het onder de kraan schoonmaakt. Droog de filters goed af voordat u ze weer in de droger plaatst.

Luchtafvoerslang

Als je een wasdroger hebt, maak dan regelmatig de uitlaatslang schoon. Als de afvoerslang vuil is, kan de hete lucht niet worden afgevoerd en kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Voor het reinigen van de afvoerslang kunt u het beste een stofzuiger gebruiken.

Condensbak

De condensor en de warmtepompdroger verwijderen het vocht uit de lucht die wordt gebruikt om de kleding te drogen en verzamelen het in de condensatiepan. Is de droger niet aangesloten op de waterafvoer? Leeg deze container na elke droging.

Condensor

Maak bij condensdrogers en warmtepompdrogers de condensor (ook wel: warmtewisselaar) regelmatig schoon. Sommige droogtrommels gebruiken indicatielampjes om aan te geven wanneer deze handeling moet worden uitgevoerd. Reinig de condensor in ieder geval elke 20 droogcycli.

Raadpleeg de handleiding voor de beste manier om de condensor te reinigen. En hoe vaak kun je de condensor het beste reinigen. Bij gewone condensdrogers kunt u de condensor uit de droger halen en reinigen met een douchekop. Bij warmtepompdrogers is dit meestal niet mogelijk. Gebruik vervolgens een stofzuiger om de condensor te stofzuigen en het ventilatierooster van de condensor om voor een goede luchtcirculatie te zorgen.

Meestal bevat de condensor ook een of meer filters en deze filters moet u ook regelmatig reinigen.

Buitenkant schoonmaken wasdroger

Gebruik warm zeepsop en een microvezeldoek om de buitenkant van de droger schoon te maken. Door de combinatie van hoge temperatuur en reinigingsmiddel lossen vet en vuil gemakkelijk op. Het schoonmaken van de droger is nu voorbij, maar er zijn veel andere huishoudelijke taken in de badkamer die u moet doen. Speciaal hiervoor hebben we een e-book samengesteld, dat vol staat met schoonmaaktips, wat het schoonmaken van de badkamer interessanter en makkelijker maakt. Download nu gratis!

Vergelijk Producten