Witgoedvergelijk

Witgoedvergelijk

De beste witgoedvergelijker

witgoedvergelijk

De beste witgoed vergelijker

Wasmachine 1600 toeren vergelijken en kopen

Een wasmachine met 1600 toeren centrifugeert wasgoed met een snelheid van 1600 toeren. Deze hoge snelheid maakt de kleding droger dan andere wasmachines. Als je geen droger hebt, is dat erg handig. Maar ook als je een wasdroger hebt en deze heeft een vochtigheidssensor is het handig om het wasgoed zo droog mogelijk uit de wasmachine te halen, het verbruikt namelijk minder energie dan een wasdroger en kan veel energiekosten besparen op jaarbasis. Maar waar moet ik op letten bij het kopen van een 1600 toeren wasmachine? Hoe duur zijn deze wasmachines en betekent een hogere prijs altijd een betere kwaliteit? Kreukt de kleding niet meer bij een hogere toeren snelheid? Wij kunnen u helpen en zetten de voor- en nadelen van een 1600 toeren wasmachine op een rij. Ook zullen we de punten benoemen waar u op moet letten bij het kopen van een wasmachine met 1600 toeren. 

Wasmachine 1600 toeren vergelijken 

Als u een 1600 toeren wasmachine wilt vergelijken dan bent u bij Witgoedvergelijk.nl op het juiste adres. Wij vergelijken wasmachines van Coolblue, Expert, Ep en Mediamarkt. Hier kijken we naar de beste prijs en specificaties. U kunt op onze website bijna alle merken vinden. Wij bieden A-merken aan zoals Siemens, Bosch, Miele en AEG, maar ook B-merken zoals Zanussi en Beko

Wat doet een 1600 toeren wasmachine

Het aantal omwentelingen bepaalt de rotatiesnelheid van de wasmachinetrommel in de rotatiecyclus en wordt uitgedrukt in snelheid per minuut (rpm). 1600 toeren betekent dat de wasmachine 1600 keer draait in 1 minuut, dus maar liefst 27 keer per seconde. Het extra draaien om de minuut zorgt ervoor dat er extra vocht uit het wasgoed wordt geslingerd. Het dehydratatieproces vindt plaats aan het einde van de wascyclus en wordt gebruikt om water uit de kleding te halen. Hoe hoger de toeren die de wasmachine draait hoe droger de kleding uit de wasmachine zal komen. Wilt u uw kleding er zo droog mogelijk uit? Dan raden wij zeker een 1600 toeren wasmachine aan. 

Voordelen wasmachine 1600 toeren

Een wasmachine met een snelheid van 1600 tpm droogt kleding vele malen vaker dan een wasmachine met een lagere snelheid. Dit is vooral handig als je normaal gesproken een wasdroger gebruikt. Dat scheelt in dit geval ook nog eens in het energieverbruik, want wasdrogers verbruiken bijna altijd meer energie dan wasmachines. Dit geldt echter alleen voor wasdrogers met vochtigheidssensoren. Als de wasdroger deze functie niet heeft (denk aan het oude model), dan merkt de wasdroger niet dat het wasgoed is opgedroogd en zal het wasprogramma daar niet op aanpassen. Met het nieuwe model kan dit een verschil maken in energiekosten en procestijd.

Nadelen wasmachine 1600 toeren

Een nadeel is echter dat een wasmachine met 1600 toeren meer energie verbruikt dan een wasmachine met 1400 of 1200 toeren. Hang je de kleding wel aan de waslijn of het droogrek, dan is de toegevoegde waarde van het drogen van kleding niet heel hoog. In dit geval is een wasmachine met een paar omwentelingen voldoende. Daarnaast is het voor bepaalde stoffen niet goed als de wasmachine 1600 toeren heeft. Kleding kan er bijvoorbeeld heel erg door gaan kreuken of de stof zal sneller slijten door het harde ronddraaien. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijk Producten