Witgoedvergelijk

Witgoedvergelijk

De beste witgoedvergelijker

witgoedvergelijk

De beste witgoed vergelijker

Filter wasmachine schoonmaken, hoe moet dat?

Klacht: Water in wasmachine loopt niet/nauwelijks weg.

Het filter van je wasmachine kan verstopt zitten. Dit heeft als gevolg dat het water niet meer goed kan weglopen. Als het water niet meer goed wegloopt kan dit dus een teken van een verstopt filter zijn. Maar hoe maak ik het filter van mijn wasmachine schoon? Wij leggen je dit stap voor stap uit in dit artikel.

Stap 1 schoonmaken wasmachine filter: Open het klepje

Je kunt de deksel van de wasmachine openen om het filter van de wasmachine te reinigen. Om dit te doen, moet u de wasmachine uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen. Deze klep bevindt zich aan de onderkant van het toestel, soms aan de voorkant en soms aan de achterkant. Nadat je het hebt gevonden, verwijder je dit klepje en je ziet twee nieuwe ronde deksels: een grote en een kleine. De grotere is het filterdeksel en de kleinere is de afvoerleiding van de pomp.

Leg voordat je het klepje opent en begint met het schoonmaken van het wasmachine filter een handdoek onder het klepje. Er zit altijd nog wat water bij het wasmachine filter en zo voorkom je dat er water op de grond komt.

Stap 2 schoonmaken wasmachine filter: Haal het water uit de machine

Plaats vervolgens een grote kom onder deze deksels en open de pompafvoer. Als je hieraan trekt, zie je een buis van ongeveer 20 cm verschijnen waar het water uit komt. Laat het in de kom stromen zodat het meeste water verdwijnt. Sluit nu de afvoerleiding weer en doe deze terug in de wasmachine. Nu kunt u het filter van het apparaat reinigen. Open hiervoor eerst het deksel van de filterdeksel.

Als u dit doet kan er mogelijk weer water vrijkomen. Dus hou u handdoek nog steeds in de buurt!

Stap 3 schoonmaken wasmachine filter: Reinig het filter

Heeft u stappen 1 en 2 gedaan?  Dan is de methode om het wasmachine filter te reinigen heel duidelijk. U kunt nu het filter zelf en de ruimte waar het filter is geplaatst reinigen om alle stof te verwijderen. Controleer daarnaast of er vreemde voorwerpen in de filterbuis zitten om de wasmachine schoon te maken. Denk aan kleine voorwerpen zoals zakdoeken, munten en stoffen. Als het in de filterbuis zit, moet je het natuurlijk ook verwijderen.

Vaak zie je bij het schoonmaken van het wasmachine filter dat het filter verstopt zit met een bh-sluiting of een muntje. Ook kunnen er knopen in het filter zitten die hebben losgelaten.

Stap 4 schoonmaken wasmachine filter: Test de wasmachine

Nu is het tijd om de wasmachine te testen. Nadat je het wasmachine filter hebt schoongemaakt is het wel belangrijk om te testen of dit daadwerkelijk is gelukt.

Zet de wasmachine op het programma afpompen zodat de machine zelf kan zien dat al het water uit de machine is. Als dit programma klaar is kun je de wasmachine gaan testen.

Zet de wasmachine op spoelen en draai het hele programma af. Kijk of het water nu wel goed wegloopt.

Loopt het water nu wel goed weg? Dan is het schoonmaken van het wasmachine filter gelukt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijk Producten