Witgoedvergelijk

Witgoedvergelijk

De beste witgoedvergelijker

witgoedvergelijk

De beste witgoed vergelijker

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten bij het verplaatsen van de wasmachine. Gebruik altijd transportbouten om de trommel vast te zetten. Zo bescherm je de wasmachine tijdens het verhuizen. Dit geldt voor wasmachines met bovenlader en voorlader. Ook moet je voordat je de wasmachine verhuist eerst laten leeglopen. Dit scheelt veel gewicht en zorgt ervoor dat de rest van de woning droog blijft.

tips wasmachine kopen

Inhoud

Hoe moet je een wasmachine verhuizen?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten bij het verplaatsen van de wasmachine. Gebruik altijd transportbouten om de trommel vast te zetten. Zo bescherm je de wasmachine tijdens het verhuizen. Dit geldt voor wasmachines met bovenlader en voorlader. Ook moet je voordat je de wasmachine verplaatst eerst laten leeglopen. Dit scheelt veel gewicht en zorgt ervoor dat de rest van de woning droog blijft.

Stap 1: Ontkoppel de wasmachine

De eerste stap bij het verhuizen van de wasmachine is de wasmachine ontkoppelen.

Draai de kraan dicht voordat u de wasmachine loskoppelt. Koppel vervolgens de watertoevoerslang bij de kraan los. Zet er een emmer naast, want de slang kan nog vol water staan. Verwijder vervolgens de afvoerslang van de afvoerpijp en giet de slang in de emmer. Leg tot slot een handdoek bij het voorfilter om het laatste beetje water op te nemen. Het filter bevindt zich achter de klep rechtsonder aan de voorkant.

Let goed op: Verwijder alleen de toevoerslang indien dit mogelijk is. Als je de slang er niet af kan draaien laat de slang dan gewoon zitten.

verhuizen wasmachine

Stap 2: Zet de trommel vast met de bijgeleverde transportbouten

Om de trommel tijdens het verhuizen goed te beschermen, gebruikt u transportbouten om de trommel stevig vast te zetten. Als het goed is, heb je die bij aflevering bewaard. De transportbout kan voorkomen dat de trommel tijdens het transport schudt en beschadigt. Gebruik daarom transportbouten om de trommel stevig te bevestigen. Raadpleeg de handleiding van uw wasmachine om erachter te komen waar u deze moet bevestigen. Dit verschilt van merk tot merk. Bewaar de transportbouten na het verplaatsen goed. Dit kan altijd later weer van pas komen als je nog een keer gaat verhuizen.

hoe verhuis je een wasmachine

Stap 3: Vervoeren van de wasmachine

Houd de wasmachine altijd rechtop tijdens transport. Hierdoor blijft het vat stabiel en staat er geen druk op de leiding. Gebruik altijd 2 personen om de apparatuur op te tillen. Dit is het veiligst, en zo verdeel je je gewicht. Het is handiger om een trolley of trapglijbaan te gebruiken. Staat de wasmachine rechtop in de bus? Zet de wasmachine vervolgens goed vast zodat deze niet wegglijdt tijdens het rijden. Om krassen en deuken te voorkomen, wikkel je de wasmachine in schuimpapier of een deken.

Stap 4: Aansluiten wasmachine

Je bent er bijna. Gebruik twee personen om de wasmachine weer op te tillen en aan te sluiten. Vergeet niet de transportbouten te verwijderen. Als je de transportbouten laat zitten dan gaat de wasmachine kapot. De bouten blokkeren de trommel, en wanneer de trommel begint te draaien voor een programma, zal deze zichzelf beschadigen onder druk. Controleer of de wasmachine waterpas staat om geluidsoverlast te voorkomen. Plaats de afvoerslang terug en u kunt beginnen met wassen.

aansluiten wasmachine

Samengevat wasmachine verhuizen:

Stap 1: Ontkoppel de wasmachine, haal de stekker eruit, haal de slang uit de afvoer en ontkoppel de slang van de kraan.

Stap 2: Draai de transportbouten in de machine, zo voorkom je dat de trommel stuk gaat.

Stap 3: Hou de wasmachine rechtop en pak de wasmachine in met folie tijdens transport. Draag de wasmachine altijd met twee mensen.

Stap 4: Sluit de wasmachine weer aan.

Meer tips bij wasmachine verhuizen

Nu je weet welke stappen je allemaal moet uitvoeren hebben we nog een paar extra tips voor je. Lees deze tips voordat je gaat verhuizen. Zo weet je helemaal zeker dat het niet fout kan gaan.

Tip 1: Transport wasmachine tijdens verhuizing

 Als je de wasmachine gaat vervoeren is het belangrijk om op een aantal zaken goed te letten. Zorg ervoor dat je de wasmachine inpakt met folie, bubbeltjesplastic of doe er een kleed overheen.

Zet de wasmachine tijdens de verhuizing ook goed vast met spanbanden. Zo voorkom je dat de wasmachine gaat schuiven tijdens het transport.

Tip 2: Transportbouten kwijt?

Je moet tijdens het verhuizen van de wasmachine de trommel vastzetten met transportbouten. De transport bouten heb je er aan het begin uitgehaald.

Wat moet je doen als de transportbouten kwijt zijn?

Schroef het bovenblad van de wasmachine eraf en vul de wasmachine met handdoeken. Dit doe je om de trommel stevig vast te zetten. Je hoeft de trommel zelf dus niet te vullen met handdoeken!

Tip 3: De wasmachine verhuizen

Til de wasmachine altijd met 2 personen. Een wasmachine weegt gemiddeld zon 80 kilogram en is dus veel te zwaar om in je eentje te tillen. Zelf zouden we aanraden om zo min mogelijk de wasmachine zelf te tillen en zoveel mogelijk met een steekwagen te doen.

Tip 4: Wat is de grootte van de wasmachine?

Voordat de verhuizing van de wasmachine begint is het handig om te weten of de wasmachine wel overal doorheen kan. Meet daarom de wasmachine op en ga na of de wasmachine wel door de deur heen past. De meeste wasmachines zijn 60dx60bx86h

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijk Producten